Time вніс голову ОП Єрмака у список 100 найвпливовіших людей року

Журнал Time оприлюднив 17 квітня список 100 найвпливовіших людей 2024 року. У категорію «Лідери» внесений голова Офісу президента України Андрій Єрмак. Він – єдиний представник України в переліку.

Єрмак фігурує у списку разом із прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском, головою уряду Італії Джорджею Мелоні, президентом Аргентини Хав’єром Мілеєм, лауреаткою Нобелівської премії миру, іранською правозахисницею Наргес Мохаммаді. Очолює цю категорію вдова російського опозиціонера Олексія Навального Юлія Навальна.

Текст про неї написала віцепрезидентка США Камала Гарріс. Вона зазначила, що Навальна «обіцяла продовжити боротьбу чоловіка за справедливість і верховенство закону, знову даючи надію тим, хто бореться проти корупції і за вільну, демократичну Росію».

Про голову Офісу президента України написав колишній генсекретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен, який разом Андрієм Єрмаком працює в міжнародній робочій групі з питань безпекових гарантій для України і з просування вступу України до НАТО.

«Людина, яка відігравала центральну роль у забезпеченні роботи уряду. Після повномасштабного вторгнення він доносив послання Зеленського до світу, створивши міцну мережу друзів України від Заходу до Глобального Півдня, об’єднавши їх навколо питань від санкцій до довкілля… У важливий для України і для демократії момент Андрій Єрмак не лише виконує роль рішучого лідера, але й довів, що ним є», – написав Расмуссен.

Сам Єрмак, реагуючи на внесення до списку, подякував Time і зауважив, що в цьому переліку «мають бути такі люди, як Дмитро Коцюбайло, Павло Петриченко, Олексій Чубашев, Андрій Пільщиков «Джус», Владислава Черних «Аїда» та інші наші герої. Кожен, хто загинув за Україну і свободу».

Крім категорії «Лідери», у списку є ще п’ять категорій: «Титани», «Першопрохідці», «Кумири», «Митці» й «Інноватори».

У минулорічному рейтингу Time у категорії «Лідери» були дві представниці України: перша леді Олена Зеленська і Нобелівська лауреатка, правозахисниця Олександра Матвійчук.

У 2022 році «людиною року» Time назвав президента України Володимира Зеленського.

Previous post Буданов анонсував нові рейди російських повстанців новини України
Next post США: Байден підтримав новий проєкт фінансування допомоги Україні – новини LB.ua