Буданов анонсував нові рейди російських повстанців новини України

За словами глави ГУР, ці дії спрямовані на зменшення потенціалу РФ

Тетяна Ланчуківська Тетяна Ланчуківська

Редактор новин LIGA.net

Буданов анонсував нові рейди російських повстанців
Кирило Буданов (Фото: Валентина Поліщук/LIGA.net)

Російські повстанці, які воюють на боці України, продовжать свої рейди на прикордонні території РФ. Про це в інтерв'ю газеті The Washington Post повідомив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов.

З його слів, військова розвідка запропонувала план, спрямований на зменшення російського потенціалу. Зокрема, заплановано нові транскордонні атаки з боку російських добровольців, які діють усередині РФ за підтримки ГУР.

“План охоплює багато аспектів, наприклад, військову промисловість, критично важливі військові цілі, їх аеродроми, їх командно-диспетчерські пункти”, – зазначив Буданов.

Ціль цього плану, як заявив глава ГУР, полягає в тому, щоб показати, що російський диктатор Володимир Путін не може “захистити населення від проникнення війни в РФ”.

“Коли ви сидите, скажімо, у Санкт-Петербурзі, і бачите війну тільки по телевізору, ви завжди підтримуватимете. Але люди починають нервувати, коли якийсь об'єкт [атакуют] у їхнього будинку”, – підкреслив він.

  • 12 березня в РФ почалася нова операція опозиційних режиму військових підрозділів, серед яких Легіон Свобода Росії, Російський добровольчий корпус та Сибірський батальйон.
  • Начальник ГУР Буданов стверджував, що російські повстанці “не збираються закінчувати найближчим часом”, а “сил у них достатньо”.
  • 17 березня Сибірський батальйон заявив, що спільно з РДК звільнило від російської армії селище Козинка в Білгородській області РФ.
  • 25 березня російські повстанці заявили, що з 12 березня знищили 452 найманці Кремля і поранили ще 784 – і це тільки в межах Білгорода.

Читайте також: У ГУР розкрили заходи, яких вдалася армія Росії через рейди повстанців біля кордону

Previous post Вибухи у Бєлгороді та Воронежі 17 квітня – з’явилися відео
Next post Time вніс голову ОП Єрмака у список 100 найвпливовіших людей року