У Німеччині заарештували двох передбачуваних російських диверсантів

Головний обвинувачений – 39-річний Дітер С. німецько-російського походження з Баварії. Федеральна прокуратура звинувачує його серед іншого в тому, що він діяв з диверсійною метою і стежив за військовими об'єктами, що створювало загрозу безпеці. За даними слідства, йому допомагав у шпигунстві 37-річний росіянин Олександр Й.

Слідчі вважають, що підозрюваний обмінювався ідеями про диверсійні операції у Німеччині з росіянами з жовтня 2023 року. Повідомляється, що він погодився здійснити підпали та вибухи на військовій інфраструктурі, збройових заводах та промислових об'єктах. У центрі уваги також були транспортні маршрути, що використовуються для перевезення вантажів військового призначення. Метою атак було зрештою підірвати підтримку України з боку Німеччини, пише видання.

Серед військових об'єктів, за якими, ймовірно, шпигунили підозрювані, були військові об'єкти США у Графенвері, Баварія. Серед них – полігон військової підготовки, де армія США навчає українських солдатів, у тому числі на основних бойових танках Abrams.

Підозрюваний Дітер С. у період з 2014 по 2016 рік воював у складі бойовиків так званої “ДНР” на сході України, пише Spiegel. За даними видання, німецька судова система класифікує підрозділ як терористичну організацію, тому підозрюваний також звинувачується у членстві у терористичній організації за кордоном.

Previous post Кулеба обговорив із Блінкеном роботу над отриманням Україною систем Patriot
Next post “Михайло дзвонив, але я того дня не хотіла піднімати слухавку”. Slavia розповіла, як після розлучення з Хомою склалися їхні стосунки