у прифронтових районах є поранені, на Донеччині – 4 загиблих

Внаслідок російських атак за добу 18 квітня загинули четверо людей у Донецькій області, заявив голова обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

«За 18 квітня росіяни вбили чотирьох жителів Донеччини: двох у Красногорівці, одного у Селидовому і Очеретиному», – заявив він.

За даними голови області, російські обстріли також пошкодили будинки, зокрема, в Краматорському та Бахмутському районах. Крім того, з лінії фронту в області за добу евакуювали 121 цивільного, в тому числі 15 дітей.

Читайте також: Атака на Дніпропетровщину: ще одна дитина померла в лікарні

Російські війська також обстрілювали Херсон протягом попередньої ночі, заявив очільник обласної військової адміністрації Олександр Прокудін. Під обстріли потрапив Дніпровський район.

«У середньому стані тяжкості до лікарні доставили двох жінок, 41 та 48 років. У них діагностували вибухові травми та поранення кінцівок», – повідомив він.

Ще одному цивільному – 65-річному чоловіку, який зазнав поранення обличчя, надали допомогу на місці.

Протягом доби російська армія також обстріляла понад 20 населених пунктів, заявив голова Харківщини Олег Синєгубов.

Зокрема, внаслідок обстрілу загорівся двоповерховий багатоквартирний будинок, кафе, а також елементи куполу будівлі релігійної організації Святих Жон Мироносиць Ізюмської Епархії УПЦ (МП) у Вовчанську. 52-річний житель міста зазнав уламкових поранень.

«Харківський район, село Сороківка, 2, Внаслідок обстрілу С-300 пошкоджено частково будинок культури та магазин. Постраждав 45-річний цивільний чоловік», – додав Синєгубов.

Читайте також: На прикордонні Чернігівщини дрон РФ атакував автомобіль хлібокомбінату, постраждав водій – влада

Про російські обстріли та пошкодження також заявляли очільники прифронтових Миколаївщини та Запоріжжя, даних про постраждалих немає.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Previous post Великобританія виділила Україні понад $180 млн на зміцнення енергосистеми | новини України
Next post Допомога США Україні – за що Конгрес США голосуватиме 20 квітня і який вплив це матиме на війну в Україні