Великобританія виділила Україні понад $180 млн на зміцнення енергосистеми | новини України

Україна отримає понад $180 млн від Великобританії на зміцнення енергетичного сектору

Наталія Софієнко Наталія Софієнко

Редактор новин

Британія виділила Україні понад $180 млн на зміцнення енергосистеми
Пошкоджено трансформатора Чернігівської ТЕС. Фото: Громадське Чернігів

Великобританія виділила майже 150 млн. фунтів стерлінгів (понад 180 млн. доларів) на зміцнення енергетичного сектора України. Про це заявив постійний представник Великої Британії при ОБСЄ Ніл Холланд, повідомляє прес-служба уряду Британії.

“Великобританія активізує зусилля щодо підтримки України та виділила майже 150 млн фунтів стерлінгів на зміцнення енергетичного сектору України. Ми продовжуємо працювати з партнерами по G7+, щоб допомогти Україні відремонтувати, захистити та відновити її енергетичну систему”, – заявив він.

За словами Голланда, Великобританія має намір надати Україні підтримку, необхідну для самозахисту та витіснення Росії із суверенної території України.

“Це єдиний шлях до справедливого та міцного світу”, – наголосив він.

  • З березня 2024 року Росія завдала трьох масованих ударів по енергосистемі України, вивівши з ладу до 7 ГВт потужностей генерації електроенергії.
  • Внаслідок ударів зруйновано Дніпровську ГЕС у Запоріжжі, Харківську ТЕЦ-5, Зміївську та Трипільську ТЕС компанії “Центренерго”, Бурштинську та Ладижинську ТЕС компанії ДТЕК.
  • Міністр енергетики Герман Галущенко сказав, що українцям варто запастися генераторами, пауербанками та готуватися до будь-яких сценаріїв навесні та влітку.
Previous post Іран довів, що загрожує стабільності на Близькому Сході – віце-спікер Кнесета Сова | новини України
Next post у прифронтових районах є поранені, на Донеччині – 4 загиблих