влада каже про «атаку дронів» у трьох областях, вибухи і пожежі

У Росії Бєлгородську, Курську та Брянську області начебто «атакували безпілотники», йдеться у повідомленні Мініоборони країни.

Зазначається, що начебто над територією Бєлгородської області «силами ППО були знищені три безпілотні літальних апарати».

Російські пабліки повідомляють, що «біля міста Старий Оскіл пролунали вибухи та у небі було видно яскравий спалах».

Очевидці зафільмували пожежу за містом. У деяких районах, кажуть люди, «частково» зникло світло й електроенергія. Довкола міста розташовані російські військові частини.

Губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков повідомив про «атаку БПЛА» на село Істобне Губкінського міського округу.

«Внаслідок падіння без детонації постраждалих немає, пошкоджено літню веранду приватного житлового домоволодіння. Оперативні служби працюють на місці події», – зазначив він.

Також дрони атакували Брянську область. Губернатор області Олександр Богомаз каже, що над Вигоницьким районом начебто було «знищено» п’ять дронів. Внаслідок падіння збитого безпілотника виникла пожежа на об’єкті енергетичної інфраструктури.

Також Богомаз розповів про «знищення безпілотника літакового типу над територією Суземського району Брянської області». Постраждалих і руйнувань немає.

Крім того, сили ППО над Курською областю «знищили» чотири безпілотники, повідомив губернатор області Роман Старовойт.

Українська влада цю інформацію наразі не коментувала.

Редакція Радіо Свобода не має можливості перевірити ці дані з відкритих джерел.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в російські регіони регулярно прилітають бойові дрони, внаслідок чого є руйнування і жертви. Міноборони Росії стверджує, що атаки ведуться з українського боку. Здебільшого Київ ці повідомлення не коментує.

Previous post У Берліні заявили про “позитивні сигнали” у пошуку систем ППО для України | новини України
Next post Прогноз Таро на 20 квітня 2024 – що віщують карти кожному знаку Зодіаку — Астрологія