У Берліні заявили про “позитивні сигнали” у пошуку систем ППО для України | новини України

Німеччина обговорює з Данією та Нідерландами, як вони можуть фінансово підтримати ініціативу, повідомили у Міноборони країни.

Мілана Головань Мілана Головань

Редактор новин LIGA.net

У Берліні заявили про "позитивних сигналів" у пошуку систем ППО для України
Пускова установка Patriot (Фото: Міноборони)

Міністерство оборони Німеччини за результатами засідання Ради Україна-НАТО заявило у X (Твіттер)що отримало позитивні сигнали від союзників щодо пошуку та передачі Україні додаткових систем протиповітряної оборони.

“Ми ведемо переговори з Данією та Нідерландами про те, як вони можуть підтримати цю ініціативу фінансово. Інші партнери погоджуються ретельно вивчити питання підтримки”, – йдеться у повідомленні.

У німецькому оборонному відомстві закликали інших західних союзників приєднуватися до ініціативи, оскільки ситуація в Україні змінилася на гірше: Росія все частіше використовує планерні бомби, які можуть бути розгорнуті на великій відстані.

Тому, зазначили у Міноборони, системи ППО Україні наразі дуже необхідні.

Раніше Нідерланди погодили виділення Україні понад 200 млн. євро на придбання систем протиповітряної оборони та артилерійських снарядів. У міністерстві оборони країни зазначалося, що 150 млн. євро виділять на ініціативу Німеччини.

  • 4 квітня після засідання Ради Україна-НАТО глава МЗС Німеччини Бербок заявила, що Німеччина “негайно ініціює аналіз усіх наявних не лише у союзників, а й взагалі у світі систем, батарей Patriot та інших систем ППО”.
  • 9 квітня вона повідомила, що запаси систем ППО у Німеччині майже вичерпані, тож союзникам потрібно шукати їх в інших країнах.
  • 13 квітня президент Зеленський повідомив, що Німеччина поставить Україні додаткову систему Patriot та ракети до наявних систем ППО.

Читайте також: Столтенберг анонсував, що країни НАТО нададуть Україні більше систем ППО

Previous post “Ворушись, Європа!” Трамп заявив, що для США важливим є виживання України, і розкритикував європейців за недостатню допомогу Києву.
Next post влада каже про «атаку дронів» у трьох областях, вибухи і пожежі