Шпигунство: Німеччини озвучила вимоги до Росії через шпигунів – новини на LB.ua

Німеччина вимагає від Росії негайно припинити шпигунство і акти саботажу на німецькій території.

Як заявив речник Міністерства закордонних справ ФРН Крістіан Вагнер, “німецька правова держава не толеруватиме жодної шпигунської діяльності та актів саботажу на своїй території”, передає “Укрінформ”.

Також Берлін відкинув погрози РФ про “наслідки” після нового викриття шпигунів. Йдеться про заяви російської сторони, зокрема, російського посольства в соцмережах, і погрози “дати відповідь”.

Глава німецького МЗС Анналена Бербок прокоментувала репліку російського посла, зазначивши, що “підозра в тому, що Путін вербує в нас агентів для здійснення атак на німецькій землі, є надзвичайно серйозною”.

“Ми не дозволимо Путіну принести терор у Німеччину. Про це російському послу повідомили, коли його викликали в МЗС”, – сказала Бербок.

У німецькому МВС запевнили, що дуже серйозно сприймають справу щодо шпигунства РФ на території Німеччини. “У цій особливо серйозній справі є докази шпигунської діяльності на користь російського режиму та можливої підготовки атак на деякі об’єкти в Німеччині”, – сказав він на брифінгу речник МВС Максімілліан Калль.

За його словами, за останні два роки суттєво посилили захист про російської шпигунської діяльності, бо “загрози через російське шпигування, саботаж від початку російської війни проти України значно зросли”.

Що відомо про затримання ймовірних російських шпигунів у Німеччині

  • Двох осіб арештували у Байроті. Їх звинувачують у підготовці диверсії та виготовленні вибухових речовин.
  • Чоловіки розвідували потенційні об’єкти нападу, серед яких – військові бази США в Німеччині.
  • Один зі зловмисників контактував із агентом російської спецслужби.
  • Через цей інцидент МЗС ФРН викликало посла Росії.

Previous post США запровадили санкції проти постачальників, «які сприяють розповсюдженню балістичних ракет»
Next post Комбриг “Азова” Прокопенко просить США скасувати заборону на передачу зброї його бійцям | новини України