Невідомі атакували військову базу в Іраку – Reuters

За інформацією агентства, базу атакували. В результаті щонайменше один військовий загинув, ще 6 отримали поранення, йдеться про учасників Сил народної мобілізації Іраку.

За словами джерел, вибух стався внаслідок авіаудару на базі. Хто стоїть за атакою, невідомо, йдеться у повідомленні. Один із американських чиновників розповів Reuters, що “в Іраку не було жодної військової активності США”.

Користувач OSINTdefender у Х публікує відео руйнувань на іракській базі




Сили народної мобілізації Іраку представляють коаліцію з шиїтських, езидських та християнських міліцій, що діють на стороні іракського уряду проти ІДІЛ, зазначає hromadske. За різними джерелами, об'єднання фінансується з Ірану – Корпусом вартових ісламської революції. Деякі з керівників СНМ визнані міжнародними терористами.

Контекст

Починаючи з 7 жовтня 2023 року, після нападу бойовиків терористичної організації ХАМАС на Ізраїль, військові США та коаліції зазнали ракетних та дронових атак в Іраку та Сирії понад 143 разів, повідомив CNN 20 січня 2024 року. За даними Reuters, американські військові щонайменше 58 разів зазнавали нападів в Іраку і ще 83 рази – у Сирії з боку бойовиків, які підтримували Іран. Як зазначило агентство, бойовики прагнуть нав'язати США ціну за підтримку Ізраїлю у війні проти палестинського угруповання ХАМАС, яке підтримує Іран.

У ніч проти 28 січня дислокованих у Йорданії американських військових атакували безпілотниками, внаслідок чого загинуло троє людей. Члени Республіканської партії у Конгресі США закликали Білий дім до відплати за загибель військовослужбовців у Йорданії.

2 лютий завдали авіаудари по Іраку та Сирії. У ході авіаударів за 85 цілями було застосовано понад 125 високоточних боєприпасів. В атаці, зокрема, використали далекі бомбардувальники, які вилетіли зі США.

3 лютого уряд Іраку заявив, що американська авіація розбомбила об'єкти в містечку Акашаті та Аль-Каїмі, де дислокуються сили безпеки, поряд із прилеглими цивільними районами. Внаслідок атаки загинуло 16 людей, у тому числі цивільні, також відомо про 25 поранених, пошкоджених житлових будинках та майно громадян.

Previous post Двоє чоловіків розстріляли поліцейських на Вінниччині: винних розшукують | новини України
Next post 10 фактів про Адольфа Гітлера