перевіряється причетність двох військових – ОГП

Офіс генерального прокурора повідомив про відкриття кримінального провадження за фактом розстрілу патрульних поліцейських на Вінниччині, внаслідок чого один із них загинув, ще один – був поранений.

«Наразі перевіряється причетність до вчинення злочину двох військовослужбовців», – повідомили в ОГП.

Провадження розслідують за статтею «посягання на життя працівника правоохоронного органу», у прокуратурі повідомили, що проведено огляд місця події, вилучені речові докази, здійснюються невідкладні слідчі дії.

«За попередніми даними, 20 квітня близько 01:40 поблизу села Яланець Бершадської ОТГ Гайсинського району Вінницької області працівники патрульної поліції зупинили легковий автомобіль. Під час перевірки пасажири авто застосували вогнепальну зброю. Один працівник поліції загинув, другий отримав поранення», – йдеться в повідомленні.

Раніше поліція Вінниччини повідомила про розшук підозрюваних осіб, операцію оголосили у Вінницькій і Одеській областях. «Завдяки зусиллям оперативних служб вдалося встановити осіб, ймовірно, причетних до скоєння злочину. Орієнтування розіслано до всіх регіональних підрозділів Національної поліції», – заявили у поліції.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що стрільців необхідно знайти і затримати, і вони мають відповісти «за всією суворістю закону».

«Неважливо: хто і в якому одязі. В якому стані та з якої причини. Виправдання цьому злочину немає і не може бути… І так: цей трагічний випадок демонструє, що тилу для поліцейських немає», – написав Клименко у телеграмі.

Previous post Нагальні потреби ЗСУ та підтримка: Сирський та Умеров зустрілися з командувачем армії Данії | новини України
Next post Польські фермери припинили блокування на двох пунктах пропуску з Україною – прикордонники