влада повідомила про зростання кількості жертв

У Вовчанську на Харківщині до двох зросло число загиблих внаслідок російського удару вранці 20 квітня, повідомили голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов і місцева прокуратура.

«Сьогодні близько 8 ранку російські війська влучили в приватний будинок у Вовчанську — від мінно-вибухових травм загинув 83-річний чоловік. Також внаслідок влучання по іншому приватному домоволодінню на місці загинув 50-річний цивільний», – написав Синєгубов у телеграмі.

За його словами, під час обстрілу також була пошкоджена 9-поверхівка. «Зруйновано третій підʼїзд будинку. У другому підʼїзді частково зруйновано дах. Двох людей деблокували з квартири. Постраждала 61-річна жінка, її госпіталізували, стан – середній. Також травм зазнав 44-річний чоловік», – написав голова ОВА.

У прокуратурі додали, що, за попередніми даними, російські війська вдарили по Вовчанську авіаційним керованим боєприпасом і з РСЗВ.

За процесуального керівництва Вовчанського відділу Чугуївської окружної прокуратури Харківської області розпочаті досудові розслідування за фактами порушення законів і звичаїв війни.

Раніше повідомляли про одного загиблого і двох поранених у Вовчанську.

Останнім часом російські війська посилили свої атаки Харкова і Харківщини. Як заявив міський голова Ігор Терехов, російські війська найчастіше обстрілюють Харків з С-300 з Бєлгородської області Росії – ці снаряди за 40 секунд долітають до міста, проте все частіше застосовують і «Шахеди».

Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Previous post Пряме попадання у багатоповерхівку: Росія вдарила по Вовчанську УМПБ Д-30, є поранені – фото | новини України
Next post як позбутися шкідників — Різне