Пряме попадання у багатоповерхівку: Росія вдарила по Вовчанську УМПБ Д-30, є поранені – фото | новини України

Внаслідок удару отримали поранення жінка та чоловік: обом постраждалим 61 рік

Уляна Кричковська Уляна Кричковська

Редактор новин LIGA.net

Пряме попадання у багатоповерхівку: Росія вдарила по Вовчанську УМПБ Д-30, є поранені – фото
Вовчанськ (Фото: Харківська обласна прокуратура)

20 квітня російська армія вдарила по багатоповерхівці у Вовчанську Харківської області, двоє людей постраждали. Про це повідомили Харківська обласна прокуратура та голова Харківської ОВ Олег Синегубов.

Російські військові здійснили обстріли Вовчанська, зафіксовано пряме потрапляння до дев'ятиповерхового житлового будинку. Голова Харківської ОВ Олег Синегубов повідомив, що ворог використав боєприпаси УМПБ Д-30.

Внаслідок удару отримали поранення жінка та чоловік: обом постраждалим 61 рік. За іншими адресами внаслідок ударів по місту загинули двоє чоловіків 50 та 84 років.

Вовчанськ (Фото: Харківська обласна прокуратура)
Вовчанськ (Фото: Харківська обласна прокуратура)
Вовчанськ (Фото: Харківська обласна прокуратура)
Вовчанськ (Фото: Харківська обласна прокуратура)

28 березня коментуючи удар по Харкову, попередньо цим боєприпасом, військово-політичний оглядач групи “Інформаційний опір” Олександр Коваленко розповів для ЛІГА.net, що російська армія зараз тестує авіаційну бомбу УМПБ Д-30СН у реальних бойових умовах. Ця бомба – аналог американських GLSDB, проект якої Росія закинула у 2010-х роках, проте почала знову на початку повномасштабного вторгнення в Україну.

  • Вдень 9 квітня у Харкові пролунали вибухи – РФ вдарила авіабомбами по центральній частині міста.
  • Вранці 11 квітня Росія 10 разів ударила по Харкову ракетами. Внаслідок атаки було пошкоджено ТЕЦ, а також повністю зруйновано трансформаторну підстанцію.
  • 15 квітня РФ ударила по навчальному закладу на Харківщині, в результаті чого загинуло двоє людей і ще четверо отримали поранення.

Читайте також: Терьохів: Харків ризикує стати другим Алеппо без допомоги США

Previous post Ізраїльсько-іранську ескалацію можна вважати завершеною. Все повертається до формату проксі-війни, який виявився для всіх суперзручним та дешевим
Next post влада повідомила про зростання кількості жертв