Українські льотчики розпочали навчання пілотуванню на F-16 у Франції – ЗМІ

Зазначається, що Франція бере участь у підготовці 10 українських пілотів віком від 20 до 22 років. Шестеро з них все ще проходять навчання англійської мови у Великій Британії, а також вивчають там основи аеронавтики.

Решта четверо, які вільно володіють мовою та мають невеликий досвід пілотування, перебувають на авіабазі на південному заході Франції, щоб навчитися повітряного бою, поінформувало ЗМІ.

Заняття проходитимуть на тренажерах, а також на двомісних тренувальних літаках Alpha Jets, знятих із озброєння. Українські пілоти мають налітати 80 годин перед початком навчання на F-16, підкреслив BFMTV.

Вказується, що після шести місяців підготовки льотчики пересядуть на F-16 у США чи одній із європейських країн, де є винищувачі.

Технічні команди, включаючи механіків, швидше за все, навчатимуться у США, повідомив BFMTV.

Водночас, українські екіпажі будуть готові не раніше кінця року або навіть на початку 2025-го. Цей час також стане в нагоді для виробництва озброєння, необхідного для повітряного бою, резюмував ЗМІ.

Контекст

Надати Україні F-16 після завершення навчання пообіцяли Нідерланди, Данія, Норвегія та Бельгія (з 2025 року). Перші F-16 мають бути поставлені в Україну до літа 2024 року, зазначили у міноборони Великобританії.

22 січня тодішній речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що українські пілоти в рамках навчання на F-16 вже літають на них з інструкторами.

11 березня видання The New York Times писало, що до літа 2024 року 12 українських пілотів будуть готові до бойових вильотів після 10 місяців навчання у Данії, Великій Британії та США. Україна до цього моменту матиме шість літаків F-16.

Previous post Радник Байдена заявив, що США продовжать постачати Україні ракети ATACMS новини України
Next post Пентагон оголосив про пакет військової допомоги для України на $1 млрд: що у ньому | новини України