ДП Документ керується міграційною службою – МЗС дало роз’яснення щодо паспортів

ДП “Документ” не входить до сфери управління міністерства закордонних справ України. Консульські послуги від МЗС українці за кордоном можуть отримати в посольствах і консульствах.

“Документ” керується Державною міграційною службою. Таке роз’яснення опублікували в МЗС після повідомлення про призупинення видачі паспортів в установах цього підприємства, що збіглося в часі з розпорядженням міністерства тимчасово не надавати консульські послуги чоловікам від 18 до 60 років.

“Водночас, як зазначено в постанові КМУ, пересилання таких паспортів (громадянина України та для виїзду – Ред.) до відокремленого підрозділу ДМС або закордонної дипломатичної установи України для видачі не буде здійснюватися. Громадяни не зможуть отримати такі паспорти в закордонних дипломатичних установах України”, – додали в МЗС.

Порядок роботи консульської служби МЗС України залишається без змін.

  • 23 квітня ДП “Документ” повідомило про призупинення видачі готових документів за кордоном із технічних причин. Видачу залишили лише для дітей 12 років, оскільки їм не потрібна біометрична верифікація.
  • З 23 квітня всі українські консульства тимчасово призупинили надавати послуги чоловікам від 18 до 60 років. Тимчасові обмеження жодним чином не стосуються надання консульської допомоги у разі надзвичайних ситуацій з громадянами України за кордоном. Вони стосуються лише подання певною категорією громадян заяв на отримання певних консульських послуг у визначений період.
  • Також Кабмін заборонив пересилати паспорти чоловікам за кордон.
  • Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба пояснив, що держава не надаватиме послуги громадянам, які виїхали за кордон у воєнний період, показавши цим, що доля країни їх не обходить. Обовʼязок оновлювати свої документи в ТЦК існував і до ухвалення нового закону про мобілізацію.

Previous post Папа Римський закликав Україну “шукати мир”
Next post Як вибрати кондитерський мішок Поради