Уряд Данії погодив додаткові 590 мільйонів євро військової допомоги Україні у 2024 році

Уряд Данії спільно з партіями парламенту домовилися 25 квітня про збільшення військової підтримки України на додаткові 4,4 мільярда данських крон (590 мільйонів євро) у 2024 році, йдеться на сайті оборонного відомства країни.

«Данія була однією з найактивніших країн-донорів від початку війни. Ми повинні залишатися такою і надалі, тому я радий, що переважна більшість данських парламентських партій підтримала рішення додати додаткові 4,4 млрд данських крон до Фонду військової підтримки України у 2024 році», – заявив міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен.

У Міністерстві оборони Данії зауважили, що більша частина виділених коштів на військову підтримку у 2024 році була використана, втім існує потреба у подальшій військовій підтримці України у цьому році.

Читайте також: Данія виділила на допомогу Україні майже 300 млн євро

Загальний обсяг військової підтримки в рамках Фонду для України становитиме 64,8 мільярда данських крон (8,7 мільярда євро) у 2023-2028 роках.

«Метою військової підтримки в рамках Українського фонду у 2023-2028 роках, як і раніше, буде надання безпосередньої військової підтримки Україні у вигляді озброєнь, іншого військового обладнання», – вказано у повідомленні.

У міністерстві додали, що можливості для прямих закупівель в українській оборонній промисловості можуть бути використані за наявності необхідних механізмів контролю.

Раніше стало відомо, що Данія стала першою країною, яка за свій кошт закупить озброєння та військову техніку для ЗСУ в українських виробників. Уряд Данії виділив 200 мільйонів данських крон (майже 300 млн євро) на інвестиції в українську оборонну промисловість. Гроші виділені на створення «значного» морського потенціалу, безпілотників і виробництво ракетних компонентів.

Previous post Нацбанк змінив прогноз інфляції на кінець 2025 року новини України
Next post Російські військові, які повернулися з України, вбили та скалічили понад 200 людей – «Верстка»