Остін оголосив про виділення США 6 мільярдів доларів безпекової допомоги Україні

Міністр оборони США Ллойд Остін оголосив 26 квітня про виділення Україні 6 мільярдів доларів нової військової допомоги в рамках раніше прийнятого пакету підтримки України на 61 мільярд доларів.

«Я хочу оголосити про додаткове виділення 6 мільярдів доларів для того щоб закупити нові потужності для України від американськийх виробників. Це найбільше одноразове асигнування для України», – сказав Остін журналістам за підсумками зустрічі у форматі «Рамштайн».

Цей пакет допомоги включатиме антидронові засоби, артилерійські снаряди, ракети, матеріально-технічне забезпечення.

США нададуть Україні додаткові ракети Patriot для її систем ППО в рамках великого додаткового пакету допомоги на 6 мільярдів доларів.

Раніше американське видання Politico повідомило, посилаючись на двох неназваних американських урядовців, що США завершують підготовку одного зі своїх найбільших пакетів військової допомоги Україні на сьогоднішній день, готуючись укласти контракти на постачання зброї і техніки для українських сил на суму 6 мільярдів доларів.

Після підписання 24 квітня президентом США Джо Байденом закону про виділення допомоги Україні Міністерство оборони США оголосило про новий пакет допомоги, щоб задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки й оборони. Зазначено, що перший пакет допомоги має орієнтовну вартість 1 мільярд доларів і включає засоби ППО, артилерійські снаряди, бронетехніку і протитанкову зброю. Озброєння, за повідомленням, має надійти в Україну найближчим часом.

26 квітня у віртуальному форматі відбулася чергова, 21-а зустріч високопоставлених представників оборонних відомств Контактної групи з питань оборони України (формат «Рамштайн»).

Previous post Ціни на яйця в Україні — перед Великоднем вони можуть зрости на 15 відсотків
Next post Грузія не вступить до ЄС, якщо в країні діятиме закон про “іноагенти” – резолюція Європарламенту