Столтенберг: Зима буде важкою, війна йде на виснаження

Столтенберг: Зима буде важкою, війна йде на виснаження

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг прогнозує важку зиму у війні на виснаження, але обіцяє усіляку допомогу Україні у війні проти РФ.


 

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг прогнозує важку зиму, оскільки війна, яку розв’язала Росія проти України, це війна на виснаження. При цьому генсек заявив про готовність підтримувати Україну. Про це Столтенбер сказав на саміті Кримської платформи, повідомляє Укрінформ.


 


“Зима буде важкою, війна йде на виснаження. Це боротьба волі, а також у логістиці, тому ми маємо далі підтримувати Україну – щоб надалі Україна могла перемагати як суверенна незалежна нація”, – сказав він.


 


Столтенберг підкреслив, що РФ, окупувавши Крим, перетворила його на одне з найбільш мілітаризованих місць на планеті і зробила плацдармом для повномасштабного вторгнення в Україну.


 


“Президент Путін думав, що може зламати український народ і його Збройні сили, що він може розділити демократичні нації та диктувати свої умови. Але він помилився”, – зазначив генсек і додав, що Путін сам має зупинити війну.


 


Як нагадав Столтенберг, на Мадридському саміті НАТО, що відбувся наприкінці червня, було вирішено надавати Україні пальне, медикаменти, продовольство, засоби зв’язку і засоби захисту проти зброї масового ураження.


 


“Ми теж допомагаємо готуватися до зимового сезону. Допомагаємо Україні захищатися”, – додав генсек.


 


Столтенберг наголосив, що НАТО віддане справі партнерства з Україною, допомагає їй переходити на натовські стандарти озброєння та військового управління і буде з Україною “стільки, скільки потрібно”.


 


 

Previous post Віра Брежнєва в Польщі створила власний волонтерський гурт
Next post У Росії погрожують, що «Киев вздрогнет» на День Незалежності: чи готова Україна?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *