У РФ вирішили давати учасникам “спецоперації” землю в Криму та Підмосков’ї

У РФ вирішили давати учасникам  спецоперації  землю в Криму та Підмосков ї

Фото: УП

Міністерство оборони Росії запропонувало видавати військовим, відзначеним нагородами за участь у “спеціальній військовій операції”, земельні ділянки в Криму

За задумом Міноборони Росії, право на ділянки має надаватися власникам державних нагород та відзнак, за заслуги, виявлені в ході війни.


 

Міністерство оборони Росії запропонувало видавати військовим та співробітникам інших структур, відзначеним нагородами за участь у “спеціальній військовій операції”, земельні ділянки в Криму та під Москвою. Проект указу опубліковано на порталі правової інформації Росії, повідомляє Крим.Реалії.


 


У документі органам виконавчої влади Московської області, російській владі анексованих Севастополя і Криму рекомендується “ухвалити законодавчі акти, що встановлюють право громадян на отримання земельних ділянок у власність безкоштовно”.


 


За задумом Міноборони Росії, право на ділянки має надаватися власникам державних нагород та відзнак, за заслуги, виявлені в ході війни та ветеранам бойових дій.


 


До речі, після початку повномасштабної війни проти України у Росії розширили список осіб, які можуть бути визнані учасниками бойових дій. Крім самих військових, це співробітники ФСБ Росії, які “відбивали озброєні провокації”, і цивільні фахівці – наприклад, лікарі та будівельники, які виконували “завдання” в Україні, уточнює російське видання Медіазона. На всіх учасників бойових дій в Україні поширюється дія закону “Про ветеранів” та відповідні пільги: податкові, транспортні, земельні, житлові заходи соціальної підтримки, а також пільги щодо оплати житла, включаючи орендоване, та комунальних платежів. Російські виші з цього року починають приймати дітей учасників бойових дій за спеціальною квотою без вступних іспитів.


 

Нагадаємо, раніше у Криму пролунали вибухи. Пізніше стало відомо, що сталося одразу два інциденти: пожежа на трансформаторній підстанції та детонація на складі боєприпасів.


 


 


 


 


 

Previous post Зеленський привітав рішення G7 обмежити ціну на російську нафту, нагадав про газ
Next post У парламенті Казахстану запропонували повернути столиці назву Астана

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *