В Чехии прошел масштабный пророссийский митинг

В Чехии прошел масштабный пророссийский митинг

Фото: ceskenoviny.cz

Проросійський мітинг у Празі

Його учасники вимагали припинити постачання зброї Україні та розпочати діалог з Росією. Серед учасників – євроскептики та комуністи.

У центрі Праги у суботу, 3 вересня, відбувся масовий мітинг, у якому взяли участь близько 70 тисяч людей. Вони вимагали припинити постачання зброї Україні та розпочати діалог з Росією. Про це повідомляє Ceske Noviny.


 


“Збори на Вацлавській площі проходять мирно, і нам поки що не доводилося вирішувати якихось серйозних проблем”, – повідомила чеська поліція.


 


Зазначається, що частина мітингувальників принесла плакати проти ЄС, НАТО, прем’єр-міністра Чехії Петра Фіали, “зеленого курсу” для Європи та проти відмови уряду співпрацювати з Росією. Також вдалося зустріти стенди та прапори Комуністичної партії Чехії, а також євроскептичного руху Триколор.


 


Вимоги протестувальників полягають у відставці уряду та наданні можливості їх експертам вести переговори щодо купівлі газу та нафти.


 


“Чеській Республіці потрібен чеський уряд. Уряд Фіали може бути українським, можливо, брюссельським, але точно не чеським”, – сказала голова Триколору Зузана Майєрова Заграднікова.


 


Вона вимагає від уряду зниження податків, скасування санкцій проти РФ та припинення постачання зброї в Україну.


 


Фіала відреагував на мітинг і заявив, що демонстрація ініційована силами, які заявляють про свою проросійську позицію та виступають проти інтересів Чехії.


 


 


Новини от Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Previous post На Запорізькій АЕС працює тільки 6-й енергоблок – «Енергоатом»
Next post Багатотисячна антиурядова демонстрація охопила Прагу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *