У РФ очікують на рецесію економіки до 2030 року – ЗМІ

У РФ очікують на рецесію економіки до 2030 року - ЗМІ

Російський Владивосток

Падіння російської економіки посилюватиметься через санкції, на довоєнний рівень вона повернеться не раніше, як у 2030 році, пишуть ЗМІ.


Уряд Росії готується до падіння економіки країни до 2030 через західні санкції, пише Bloomberg з посиланням на спецзвіт для закритої зустрічі вищих посадових осіб 30 серпня.


Два із трьох представлених у звіті сценаріїв показують, що наступного року спад прискориться, а економіка повернеться на довоєнний рівень лише наприкінці десятиліття чи пізніше. “Інерційний” сценарій передбачає, що наступного року економіка досягне дна на 8,3% нижче від рівня 2021 року, тоді як “стресовий” сценарій встановлює мінімум у 2024 році на 11,9% нижче від рівня минулого року.


Усі сценарії передбачають посилення тиску санкцій, і до них, мабуть, приєднається дедалі більше країн. У доповіді йдеться, що різка відмова Європи від російських нафти та газу може також вдарити по здатності Кремля забезпечувати свій власний ринок.


Публічно офіційні особи заявляють, що удар від санкцій виявився меншим, ніж побоювалися, зі скороченням, можливо, менш ніж на 3% цього року і ще менше у 2023 році.


У доповіді озвучуються можливі втрати РФ від обмежень постачання газу та нафти, а також металургійної продукції.


У звіті попереджається, що якщо світова економіка скотиться в рецесію, Росія може зіткнутися з подальшим скороченням експорту, оскільки вона стає постійним постачальником на світових ринках, причому попит на її продукцію зникає в першу чергу. Це може спровокувати падіння рубля та сплеск інфляції.


Раніше Bloomberg писав, що три місяці війни проти України відкинули російську економіку на чотири роки назад. Зазначається, що у першому кварталі 2022 року економіка РФ зростала, але вже у другому кварталі різко впала – ВВП скоротився вперше за рік, впавши на 4,7% за рік.



Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet


 

Previous post Пєсков назвав вимоги для зустрічі Путіна і Зеленського
Next post Росія не звільняє з українського полону бойовиків «ЛНР» – Гайдай

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *