В ООН назвали умову для запобігання ядерній катастрофі на ЗАЕС

В ООН назвали умову для запобігання ядерній катастрофі на ЗАЕС

В ООН назвали два кроки для запобігання ядерній катастрофі на Запорізькій АЕС

Гутерріш заявив, що “як і раніше, серйозно стурбований у зв’язку з ситуацією на Запорізькій АЕС і навколо неї, включаючи повідомлення про нещодавні обстріли”.


Щоб уникнути ядерної катастрофи на Запорізькій АЕС, необхідно створити демілітаризований периметр навколо неї, а також припинити будь-які воєнні дії у напрямку станції або з неї. Про це у вівторок, 6 вересня, заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш під час засідання Ради безпеки ООН.


 


 


За словами Гутерреша, будь-які збитки, навмисні або випадкові, завдані найбільшою АЕС в Європі, або збитки будь-якому іншому ядерному об’єкту в Україні можуть призвести до ядерної катастрофи, яка вплине на прилеглий регіон і вийде за його межі.


 


Генсек ООН закликав вжити всіляких кроків, щоб уникнути цього сценарію.


 


“Як перший крок російські та українські сили повинні зобов’язатися не вести жодних військових дій у напрямку цього об’єкта або з нього. Запорізька АЕС не повинна бути ні об’єктом, ні платформою для проведення військових операцій”, – сказав він.


 


Як другий крок Гутерреш назвав угоду по демілітаризованому периметру навколо станції. Зокрема, це зобов’язання російських сил вивести військовослужбовців та техніку з периметра, а також зобов’язання українських сил не висуватися на цей периметр.


 


Новини от Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Previous post Зеленський «першим серед іноземних лідерів» провів розмову з новообраною прем’єркою Британії
Next post «завгосп» ФСБ Росії володіє майном на мільярди рублів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *