Бербок засудила німців за занепокоєння платіжками замість життів українців

Бербок засудила німців за занепокоєння платіжками замість життів українців

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок

Глава МЗС Німеччини наголосила, що ставити на ваги платежі за електроенергію та життя громадян України – цинічно.


 


Занепокоєння жителів ФРН, які ставлять на ваги свої оплати за газ та електроенергію і життя людей в Україні та Африці є цинічним. Про це заявила міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок із трибуни Бундестагу під час генеральних дебатів 7 вересня.


 


“Ми застосовуємо всю нашу дипломатичну силу ці останні шість місяців для того, щоб рятувати життя. …Ми намагаємось (наблизити мир) щохвилини”, – запевнила чиновниця.


 


За її словами, наполеглива робота ведеться, зокрема, в ООН через Міжнародний комітет Червоного Хреста з організації гуманітарних коридорів з МАГАТЕ, щоб не допустити ядерної катастрофи.


 


Вона звернулася до співгромадян на тлі антиурядових демонстрацій, які останнім часом скликають у Німеччині крайні праві та крайні ліві сили.


 


“Давайте не дозволимо російському режиму просто так зламати зараз нашу величезну силу – нашу єдність і солідарність; це момент, коли ми повинні стояти пліч-о-пліч”, – йдеться у повідомленні.


 


Вона заявила, що така поведінка грає на руку російському режиму, підтримує агресора. Глава МЗС нагадала, що нинішня війна ведеться не лише зброєю, не лише за допомогою газу та нафти, а й за допомогою брехні та фальшивих наративів.


 


Бербок наголосила на важливості подальшої згуртованості не лише впливових міжнародних структур, таких як ЄС, НАТО, G7, а й 141 країни світу, які засудили агресію Росії.


 


Німеччині важливо бути саме зараз надійним партнером для вразливих партнерів, у тому числі щодо фінансової підтримки, підкреслила міністр.


 


 


 


 


 

Previous post Україна очікує 12 млрд євро допомоги ЄС у 2023 році
Next post На Запоріжжі війська РФ обстріляли село, коли люди отримували гумдопомогу – 3 загиблих і 5 поранених

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *