США випробували міжконтинентальну балістичну ракету

США випробували міжконтинентальну балістичну ракету

Фото: twitter.com/SLDelta30

США випробували міжконтинентальну ракету

В американському командуванні заявили, що мета програми – показати готовність ядерних сил США та вселити впевненість у ефективності засобів ядерного стримування.


 

У США пройшли випробування міжконтинентальної балістичної ракети Minuteman III. Про це у середу, 7 вересня, повідомила прес-служба авіабази Ванденберг, де проходили випробування у Twitter.


 


Зазначається, що ракету запускали без заряду вночі 7 вересня. Такі випробування вказують на важливість міжконтинентальних балістичних ракет і є ключем домінування в епоху стратегічної конкуренції, зазначають військові.


 


Ще до випробувань на сайті авіабази Ванденберг повідомлялося, що цей запуск – звичайний, один із запланованих на роки вперед. Про нього заздалегідь повідомили Росію.


 


Мета програми випробувальних пусків – показати готовність ядерних сил США та вселити впевненість у ефективності засобів ядерного стримування, зазначало командування глобального удару ВПС США.


 


Міжконтинентальна ракета Minuteman III важить 36 тонн, здатна нести ядерний заряд та розвивати швидкість до 24 000 км/год.


 


 


 


 


 


 

Previous post «Це принизливо». Жителі Херсонської області – про життя в окупації та виїзд
Next post РФ заборонила в’їзд на свою територію військовому командуванню ЄС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *