У Раді Європи з’явилася білоруська контактна група

У Раді Європи з явилася білоруська контактна група

Фото: Пресс-служба офиса Светланы Тихановской

Світлана Тихановська та генсек Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич

Група координуватиме та реалізовуватиме проекти в рамках різних програм Ради Європи, готуватиме проекти реформ та демократичних перетворень для Нової Білорусі.


Рада Європи ухвалила рішення про створення контактної групи зі співпраці з білоруським суспільством. Про це йдеться на офіційному сайті організації, повідомляє видання Зеркало.


Як розповіли Зеркалу у прес-службі офісу кандидата у президенти Республіки Білорусь на виборах 2020 року Світлани Тихановської, ця контактна група координуватиме та реалізовуватиме проекти в рамках різних програм Ради Європи, готуватиме проекти реформ та демократичних перетворень для нової Білорусі. Група поки що формується. Відомо, що за планами до її складу увійдуть представники структур Ради Європи, громадянського суспільства та демократичних сил. Зараз із ними ведуться переговори.


“Це ще один важливий крок щодо повернення білорусам голосу на міжнародній арені. У нас тепер буде свій майданчик у найбільшій міжнародній організації. Через нього ми зможемо порушувати питання нашої незалежності, політв’язнів, забезпечення законності та правопорядку. Білоруси тепер матимуть своїх представників при Раді Європи. Нашою фінальною метою є вступ Білорусі у Раду Європи. Створення контактної групи – це перший крок до цього”, – розповіла Світлана Тихановська.


Нагадаємо, мінська міліція затримала тимчасову повірену у справах ЄС у Білорусі Евеліну Шульц після її присутності на судовому процесі над політв’язнями.



Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Previous post В Україні показали географію зернової угоди
Next post У Київ з неоголошеним візитом прибув Блінкен

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *