Вишки «Чорноморнафтогазу» досі не запрацювали після червневих обстрілів ЗСУ – Аксьонов

Бурові газові установки в Чорному морі (відомі як «вишки Бойка»), пошкодженівнаслідок обстрілів Збройних сил України у червні цього року, досі не запрацювали. Про це заявив призначений Росією голова окупованого Криму Сергій Аксьонов (за документами – Аксенов).

«Незважаючи на вимушений простій, заробітна плата співробітникам підприємства виплачуватиметься в повному обсязі. Відповідні компенсаційні виплати постраждалим співробітникам спрямовані в повному обсязі, у тому числі по 6,5 млн рублів сім’ям зниклих безвісти», – зазначив Аксьонов.

Він додав, що «незважаючи на всі складнощі, опалювальний сезон у Криму відбудеться у штатному режимі».

Підтвердження інформації Аксьонова з незалежних джерел немає.

20 червня народний депутат України від «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко заявив про удар Збройних сил України по «вишках Бойка» – бурових платформах у Чорному морі, захоплених Росією після окупації Криму.

Інформацію про удар по бурових платформах «Чорноморнафтогазу» підтвердив Аксьонов. За його даними, з платформ евакуювали 94 особи, внаслідок удару зазнали поранень троє, ще семеро – зникли безвісти.

Речник Одеської ОВА Сергій Братчук заявляв, що офіційного підтвердження того, що українська армія обстріляла газові вишки в Чорному морі немає, однак, на його думку, ЗСУ мали для цього підстави. Братчук вказав на те, що Росія розмістила військових і обладнання на цих вишках.

Пізніше російське видання Baza повідомило про новий обстріл, ймовірно, ракетою, вишки «Чорноморнафтогазу». Тривалу пожежу на бурових установках підтверджували супутникові знімки NASA.

Previous post Новий король Британії зробив першу заяву
Next post сумарний термін ув’язнення кримських політв’язнів збільшився до 1147 років

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *