Командування Чорноморського флоту РФ обрало новий флагман

Командування Чорноморського флоту РФ обрало новий флагман

Фото: wikipedia.org

Фрегат Адмірал Макаров

Фрегат Адмірал Макаров створили у 2012 році у Калінінграді на суднобудівному заводі “Янтарь”. На воду його спустили у 2015 році. У 2017 році його було офіційно введено в дію.


 

Командування Чорноморського флоту РФ ухвалило рішення про призначення нового флагмана. Ним став фрегат Адмірал Макаров. Про це у п’ятницю, 13 травня, повідомив журналіст Роман Цимбалюк у Telegram.


 


Зазначається, що на Адміралі Макарові зараз розгорнули оперативну групу Чорноморського флоту.


 


Журналіст розповів, що командування Чорноморського флоту РФ готове, що Адмірал Макаров може повторити долю крейсера “Москва”. У такому разі флагманом стане фрегат Адмірал Ессен.


 


Фрегат Адмірал Макаров був спущений на воду 2 вересня 2015 року. Це – один із трьох аналогів кораблів проекту 11356Р Буревісник. Він має довжину 124,8 м та ширину 15,2 м. На ньому є гармати, зенітна артилерія та ракетні установки.


 


У 2018 році фрегат Адмірал Макаров як один із кораблів Оперативного з’єднання ВМФ РФ у Середземному морі почав брати участь у різноманітних “бойових завданнях”, особливо під час російської військової кампанії в Сирії.


 


Після повномасштабного російського вторгнення 24 лютого 2022 року фрегат неодноразово обстрілював крилатими ракетами Калібр  територію України.


 


 


 


 


 

Previous post Мінкульт зреагував на заклик медіа-спільноти відсторонити експрацівників каналів Медведчука від телемарафону
Next post За добу в ООН підтвердили загибель 32 цивільних внаслідок російської агресії в Україні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *