Офіс генпрокурора прокоментував затримання екскерівника СБУ в Харківській області

В офісі генпрокурора прокоментували затримання за підозрою у державній зраді ексначальника Управління СБУ в Харківській області.

«За даними слідства, 24 лютого 2022 року начальник управління СБ в Харківській області за власною ініціативою почав діяти на шкоду обороноздатності і державній безпеці України. Підозрюваний перешкоджав функціонуванню єдиної системи управління сил безпеки та сил оборони і не здійснював функцій та завдань, покладених на УСБУ в області щодо захисту державного суверенітету, конституційного ладу, територіальної цілісності України. Також він вчинив багатоетапні дії, направлені на усунення Голови Харківської обласної військової адміністрації від виконання обов’язків», – розповіли в ОГП.

Також повідомляється, що як співробітник-військовослужбовець СБУ, будучи у підпорядкуванні командувача угруповання військ «Харків», підозрюваний «самовільно залишив місце служби та незаконно перебував за межами Харківської області».

«Підозрюваний усунувся від виконання бойових розпоряджень командувача та виконання завдань, пов’язаних з організацією контррозвідувальної і контрдиверсійної діяльності УСБУ в Харківській області, а також участі цього підрозділу в обороні м. Харкова у складі сил угруповання військ «Харків», – йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що підозру оголошено за статтями про держзраду та самовільне залишення місця служби, вчиненому в умовах воєнного стану.

Напередодні ЗМІ повідомили, що колишнього керівника Служби безпеки України в Харківській області Романа Дудіна затримали в одній з областей на заході України.

Президент Володимир Зеленський 29 травня звільнив очільника управління Служби безпеки України в Харківській області Романа Дудіна після візиту в Харків. Він пояснив це тим, що Дудін «не працював на захист міста з перших днів повномасштабної війни».

Сам Дудін у коментарі Радіо Свобода заявив, що ані Володимир Зеленський, ані тодішній голова СБУ Іван Баканов не озвучили жодних претензій до його роботи та роботи управління СБУ області.

Previous post ФСБ Росії заявила, що в Криму планували вбити трьох російських міністрів
Next post З портів України вийшли одразу дев’ять суден із зерном

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *