Шольц оголосив Росію головною загрозою НАТО

Шольц оголосив Росію головною загрозою НАТО

Олаф Шольц виступив на конференції бундесверу в Берліні

Бундесвер має бути оснащений найкраще за всі армії в Європі, а сама Німеччина має стати лідером у забезпеченні європейської безпеки, зазначив канцлер.


 


Нинішня Росія є головною загрозою для країн НАТО та миру у Європі. Про це сказав канцлер Німеччини Олаф Шольц на конференції бундесверу у Берліні у п’ятницю, 16 вересня.


 


“Від путінської Росії на цей час виходить найбільша загроза для НАТО. Шляхом війни проти України озброєна до зубів ядерна держава намагається перекроїти кордони в Європі. Якщо Росія доможеться свого, то мир у Європі буде надовго втрачений. У цьому може сумніватися лише той, хто не слухає і не читає того, що говорить та пише президент Путін”, – сказав канцлер ФРН.


 


За його словами, Збройні сили ФРН мають бути оснащені найкраще в Європі, а сама Німеччина має стати лідером у забезпеченні європейської безпеки.


 


“Бундесвер має стати фундаментом неядерної оборони в Європі та найбільш оснащеною армією в Європі… Наша країна довгий час уникала розстановки справжніх пріоритетів для бундесверу. Бурити колодязі, охороняти гуманітарну допомогу, боротися з наслідками повеней, допомагати у вакцинації за часів пандемії – все це вміє така хороша армія, як бундесвер. Але не в цьому полягає його ключове завдання. Його ключове завдання – захист свободи у Європі”, – заявив Шольц.


 


Він закликав країни Європи взяти на себе значно більше відповідальності в НАТО і знову пообіцяв, що Німеччина виконає зобов’язання відраховувати на оборонні потреби 2% ВВП.


 


Шольц також висловився за посилення співпраці з партнерами НАТО у сфері розробки нових систем озброєнь. Він висловив готовність послабити жорсткі експортні обмеження у Німеччині, які, на думку критиків, перешкоджають розширенню такої співпраці.


 


Нагадаємо, 13 вересня Шольц провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним. Після цього канцлер Німеччини заявив, що не бачить у Кремлі змін позиції щодо війни проти України.


 


 


 

Previous post У Києві вшанували пам’ять Георгія Гонгадзе і всіх убитих журналістів
Next post Росія перестала бути учасницею Конвенції з прав людини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *