ЄС поспішає домовитися про межу цін на російську нафту – Bloomberg

ЄС поспішає домовитися про межу цін на російську нафту - Bloomberg

ЄС поспішає домовитися про “стелю” цін на російську нафту

Офіційні особи США стверджують, що обмеження цін може спрацювати, навіть якщо багато покупців офіційно не приєднаються до коаліції.

Члени ЄС хочуть протягом кількох тижнів досягти обмеження цін на російську нафту. Про це у четвер, 22 вересня, пише Bloomberg.


 


Видання вказує, що “поспіх” викликаний ядерними погрозами президента РФ Володимира Путіна і стане частиною нового пакету санкцій.


 


Як зазначили співрозмовники Bloomberg, план стикається з багатьма перешкодами і позитивний результат не є гарантованим. Зазначається, що рішення про санкції вимагають одностайності і особливо складні в цій ситуації, оскільки кожен член ЄС має свої енергетичні потреби.


 


Представники країн-членів ЄС зустрінуться з Єврокомісією у вихідні, щоб обговорити нові санкції, які, крім обмеження на постачання нафти, можуть містити додаткові обмежувальні заходи щодо окремих осіб та секторів, таких як технології та предмети розкоші.


 


“Багато деталей ще належить узгодити, зокрема, за якою ціною встановити ліміт, але поки що неясно, як саме. Також залишається незрозумілим, як такий ліміт застосовуватиметься поряд з ембарго ЄС на російську нафту та забороною на послуги, необхідні для її доставки, погодженими. раніше цього року”, – пише Bloomberg.


 


Представники національних урядів у Брюсселі прагнутимуть досягти попередньої угоди щодо обмеження цін перед неформальною зустріччю лідерів ЄС у Празі 6 жовтня.


 


Новини от Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Previous post Франція відправить до Ізюму слідчих
Next post у Чечні мобілізації не буде

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *