У Саудівської Аравії пояснили, чому взяли участь в обміні полоненими іноземцями

Міністр закордонних справ Саудівської Аравії, принц Фейсал бін Фархан аль Сауд заявив, що Ер-Ріяд взяв участь у переговорах щодо звільнення 10 полонених іноземців та їхньому обміні через гуманітарні мотиви. Про це він заявив в інтерв’ю Бі-Бі-Сі.

«Керівництво Королівства побачило можливість досягти гуманітарного прориву, щоб полегшити повернення затриманих у свої сім’ї, і це й було нашою мотивацією. Ми були у контакті з усіма зацікавленими у цій ситуації країнами. Мотивація, як я вже сказав, полягала в тому, щоб досягти гуманітарного прориву. Я думаю, ми його досягли», – розповів він.

При цьому принц Фейсал бін Фархан аль Сауд заперечив твердження, що Саудівська Аравія взяла участь у переговорах, аби спробувати відновити стосунки із Заходом після вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашоггі.

За його словами, переговори щодо звільнення полонених іноземців почалися ще в квітні.

Як розповів міністр закордонних справ Саудівської Аравії, дві угоди щодо обміну були пов’язані між собою.

«Це було необхідно, щоб добитися прориву у справі цих 10 іноземних громадян – для того, щоб відбулася друга угода. І другий обмін відбувся лише після того, як названі 10 іноземців прибули на територію Саудівської Аравії. Підтвердження цього факту дало змогу здійснити й інший обмін», – каже принц Фейсал бін Фархан аль Сауд.

За його словами, Ер-Ріяд прагне вести «відкритий діалог» з усіма сторонами та вважає це дуже важливим.

«Ми вважаємо, що наші відносини з Росією виявилися корисними – наприклад, для проведення цієї угоди – і, можливо, допомагатимуть вести діалог і в майбутньому. На наш погляд, це дуже важливо. І важливо, щоб наші канали зв’язку залишалися відкритими», – додав він.

Ввечері 21 вересня агенція Reuters повідомила, що влада Росії звільнила десятьох полонених іноземців, щодо частини з яких уже винесли так звані вироки у псевдосудах угруповання «ДНР», а частину – планували засудити на окупованій частині Донецької області за участь у бойових діях на боці України.

За повідомленнями, звільнення захоплених у полон стало можливим завдяки посередництву наслідного принца Саудівської Аравії Мухаммеда бен Салмана.

Previous post Європейська промисловість згортається через високі ціни на енергоносії
Next post Ворог обстріляв Нікополь та Марганець – поранена жінка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *