Захід розробляє плани на випадок ядерного удару РФ -ЗМІ

Захід розробляє плани на випадок ядерного удару РФ -ЗМІ

Президент РФ Володимир Путін

Західні чиновники вирішують, якою буде відповідь на використання Росією ядерної зброї в Україні.


 

Західні політики розробляють екстрені плани на випадок, якщо глава правлячого режиму РФ Володимир Путін нанесе ядерний удар по території України. Про це повідомляє Financial Times у неділю, 25 вересня.


 

Видання наводить слова радника президента США з національної безпеки Джейка Саллівана про те, що Кремля попереджено безпосередньо: будь-яке застосування ядерної зброї матиме “катастрофічні наслідки” для Росії. Зокрема, США разом із союзниками ” дадуть рішучу4 відповідь” на подібний крок РФ.


 


Один із високопоставлених американських чиновників зазначив у коментарі виданню, що якщо президент РФ думає, що “ядерна загроза залякає Україну, змусивши її капітулювати або відмовитися від 20 відсотків своєї території, або залякає її союзників, щоб вони не допомагали Україні, то він сильно помиляється”.


 


Інші західні чиновники зазначили: ядерний удар по Україні навряд чи призведе до рівноцінної відплати: вони викличуть військові дії у відповідь західних держав з метою покарати Росію.


 


Декілька офіційних осіб заявили, що якщо Путін і вдасться до ядерної зброї, то найбільш вірогідним сценарієм може бути використання тільки тактичної ядерної зброї. Вона призначена для використання на полі бою.


 


Військові експерти вважають, що Путін погрожує застосувати ядерну зброю для того, щоб отримати поступки. Вони також зазначають, що погана координація армії РФ від початку вторгнення в Україну передбачає: ядерні удари навряд чи змінять результат бойових дій.


 

У Міноборони України раніше повідомили, що наслідки гіпотетично можливого застосування ядерної зброї Росією можуть вплинути щонайменше на три країни НАТО: Польщу, Туреччину та Болгарію.


 


 


 


 

Previous post У Молдові антиурядові протестувальники встановили намети біля резиденції президентки
Next post поліція розігнала мітинг проти мобілізації у Махачкалі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *