Британія запровадила санкції проти РФ за “референдуми”

Британія запровадила санкції проти РФ за  референдуми

Фото: Getty Images

Британія першою запровадила санкції за “референдуми”

Обмеження ввели проти тих, хто стоїть за “референдумами”, а також проти осіб, які продовжують підтримувати війну РФ.


 

Велика Британія першою із країн Заходу запровадила санкції проти Росії за проведення псевдореферендумів на окупованих територіях України. Про запровадження санкцій оголосив у понеділок, 26 вересня, міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі.


 


 


“Фіктивні референдуми, проведені під дулом пістолета, не можуть бути вільними або справедливими, і ми ніколи не визнаємо їх результати. Вони відповідають чіткій схемі насильства, залякування, тортур та примусових депортацій на захоплених Росією територіях України”, – заявив міністр.


 


За його словами, санкції “спрямовані проти тих, хто стоїть за цими фіктивними голосуваннями, а також проти осіб, які продовжують підтримувати агресивну війну російського режиму”.


 


Так, до санкційних списків Британії включені 33 чиновники та колабораціоністи, які перебувають у тимчасово окупованих регіонах України, зокрема голова “уряду Херсона” Сергій Єлісєєв, “міністр освіти і науки ЛНР” Іван Кусов, голова “уряду Запоріжжя” Євген Балицький та заступник голови Євген Солнцев.


 


Під обмеження потрапило агентство IMA Consulting, якому доручили керувати публічними кампаніями для просування “референдумів”, а також компанія Гознак, “відома своєю монополією на виготовлення “десятків мільйонів” державних документів, у тому числі прискорених паспортів на тимчасово окупованих територіях України”.


 


У списки санкцій потрапили олігархи Рік Нісанов і Зарах Ілієв, Іскандер Махмудов, Ігор Макаров.


 


Крім того, обмеження введено проти 23 членів ради директорів та правління Газпромбанку, 16 членів наглядової ради та правління Сбербанку і його керівництва та 10 керівників Радкомбанку.


 


Загалом у санкційному списку Британії перебуває понад 1200 фізичних і понад 120 юридичних осіб з Росії, у тому числі понад 120 олігархів, сукупний світовий статок яких, за оцінками, перевищує 130 мільярдів фунтів стерлінгів.


 


 


 


 

Previous post Війна в Україні вплине на світову економіку сильніше, ніж очікувалося – ОЕСР
Next post племінника Назарбаєва засудили до 6 років позбавлення волі за розкрадання

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *