У Фіндандії обговорюють питання вступу у НАТО

У Фіндандії обговорюють питання вступу у НАТО

Фото: Википедия

У Фіндандії обговорюють питання вступу у НАТО

Прем’єр-міністр Фінляндії Санна Марін стверджує, що членство в НАТО виправдовується тим, що ситуація у сфері безпеки Фінляндії докорінно змінилася.


Депутати парламенту Фінляндії розпочали обговорення доповіді уряду про вступ країни у Північноатлантичний альянс. Про це повідомляє агентство Інтерфакс-Україна.


Відкриваючи дебати, прем’єр-міністр Санна Марін сказала, що членство в НАТО виправдовується тим, що ситуація у сфері безпеки Фінляндії докорінно змінилася.


“Наприкінці минулого року Росія запропонувала припинити розширення НАТО. Згода з вимогами Росії означала б значне послаблення нашого суверенітету та безпеки”, – наголосила прем’єр-міністр.


Міністр закордонних справ Пекка Хаавісто повідомив, що Фінляндія подасть заявку на членство в НАТО цього тижня, але зазначив, що на шляху ратифікації договору всіма 30 країнами НАТО можуть виникнути деякі труднощі.


В основному учасники дебатів виступають за членство країни в НАТО, неоднозначну позицію займає лише Союз лівих сил, що входить до коаліції, і висловлює певні сумніви щодо посилення безпеки країни, але відверто проти не голосує.


Раніше повідомлялося, що МЗС РФ погрожує Фінляндії через НАТО.



Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet


 

Previous post Едуард Соболь третій сезон поспіль став чемпіоном Бельгії з Брюгге – фото
Next post Міністри аграрної політики України та Польщі підписали заяву про сприяння українському експорту

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *