ЄС планує розширити “кримські санкції” на всі окуповані території

ЄС планує розширити  кримські санкції  на всі окуповані території

Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель

Санкції покриють усі райони України, непідконтрольні уряду, включаючи Херсонську та Запорізьку області.


 


Європейський Союз планує розширити охоплення санкцій, що діють щодо анексованого Криму на територію інших тимчасово окупованих районів України. Про це повідомив голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель, пише Європейська правда.


 


“Ми розширюємо географічне охоплення обмежень, що стосуються Криму, на Донецьку та Луганську області, і які були прийняті на початку цього року. Вони покриють усі райони України, непідконтрольні уряду, включаючи Херсонську та Запорізьку області, які не належать до Донбасу та які не були частиною минулих рішень”, – сказав Боррель.


 


“Кримські санкції”, оголошені Євросоюзом після анексії Криму, включають заборону на ввезення в ЄС продукції з півострова, заборону інфраструктурних чи фінансових інвестицій та туристичних послуг з анексованої території.


 


Під обмеження також підпадає експорт певних товарів та технологій у кримські компанії або для використання у Криму у транспортному, телекомунікаційному та енергетичному секторах, а також для розвідки та видобутку нафти, газу та мінеральних ресурсів.


 


 


 


 

Previous post Вілкул повідомив про ракетну атаку в Кривому Розі
Next post як Захід переосмислює шляхи завершення війни

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *