РФ звинуватила США у “диверсіях” на Північних Потоках

РФ звинуватила США у  диверсіях  на Північних Потоках

Фото: Соцсети

Секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев

Російський уряд вважає, що основним “вигодонабувачем” від вибухів на газопроводах є Вашингтон.


 

Правлячий режим Росії звинуватив США у “диверсіях” на Північних потоках. Про це йдеться у заяві секретаря Ради безпеки Росії Миколи Патрушева на нараді глав органів безпеки та розвідслужб країн СНД, повідомляє інформагентство Anadolu у п’ятницю, 30 вересня.


 


“Буквально з перших хвилин після повідомлень про вибухи на газопроводах Північний потік та Північний потік 2 Захід розгорнув активну кампанію з пошуку винних. Однак очевидно, що основним вигодонабувачем, насамперед економічно, є США”, – стверджує російський чиновник.


 


За його словами, необхідно “зробити скоординовані зусилля з метою викриття замовників та виконавців цього злочину”. У такому разі це стане “хорошим прикладом… ефективної взаємодії” Росії та її союзників.


 


Своєю чергою, глава Служби зовнішньої розвідки РФ Сергій Наришкін заявив, що Росія нібито вже має в своєму розпорядженні матеріали, які “вказують на роль Заходу в організації та здійсненні” вибухів на Північних потоках.


 


 

Водночас українські фахівці проаналізували сейсмічні дані та встановили, що вибух, який пошкодив газопроводи, стався 26 вересня. Вони також дійшли висновку, що це був вибух, потужністю 700 кг у тротиловому еквіваленті. У Німеччині вважають, що потужність використаних вибухових пристроїв можна порівняти з дією 500 кілограмів тротилу.


 

Як відомо, у НАТО вже заявили, що причиною аварії на газопроводах Північний потік-1 та 2 став саме саботаж.


 


 

Previous post У Словаччині виявлено останки обезголовлених тіл із кам’яного віку
Next post Система протидії дронам від DOU, KOLO та Parimatch вже на передовій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *