США запровадили нові санкції проти РФ

США запровадили нові санкції проти РФ

Фото: Getty Images

Міністр фінансів США Джанет Єллен

До санкційних списків увійшли представники бізнесу, російські військові та політики, а також їхні сім’ї.


 

США запровадили санкції проти РФ за анексію українських територій. Про це повідомляє Мінфін США.


 


Зазначається, що під санкції потрапили 14 представників військово-промислового комплексу Росії, у тому числі міжнародні постачальники, три ключові лідери фінансової інфраструктури, родичі деяких чиновників і 278 членів Держдуми.


 


“Ми не стоятимемо осторонь, поки Путін обманом намагається анексувати частини України. Мінфін і уряд США роблять сьогодні радикальні дії, щоб ще більше послабити Росію, військово-промисловий комплекс, який вже деградував, і підірвати її здатність вести незаконну війну”, – наголосила міністр фінансів Джанет Єллен.


 


До санкційних списків також додали 57 організацій за порушення правил експортного контролю США. Серед них – американсько-російська компанія Радіоавтоматика, яка спеціалізується на закупівлях для оборонної промисловості, та її керівництво в особі Володимира Іванова, Сергія Бизова та Дмитра Галина.


 


Також запроваджуються обмеження проти членів родини мера Москви Сергія Собяніна, а також візові санкції проти громадянина Росії Очур-Суге Монгуша за катування українського полоненого.


 


Загалом Держдеп США запроваджує візові обмеження проти 910 осіб, зокрема, військовослужбовців із РФ, Білорусі та російських проксі-формувань.


 

Раніше президент США Джо Байден заявив, що Сполучені Штати ніколи не визнають претензій Росії на суверенну територію України та запровадять нові санкції проти Москви, якщо вона анексує нові українські території.


 


 


 

Previous post Росіяни обстріляли Вовчанськ із артилерії – фото
Next post що дасть заявка на вступ до НАТО?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *