Німеччина не дуже уважно дослухалася до партнерів щодо РФ – Бербок

Німеччина не дуже уважно дослухалася до партнерів щодо РФ - Бербок

Глава МЗС Німеччини Анналена Бербок

Міністр закордонних справ ФРН заявила, що ЄС здобуде безпеку тільки без, а не з Росією Володимира Путіна.


 

Європа стала сильнішою, відколи Німеччина почала проводити спільну з іншими членами ЄС лінію щодо Росії. Про це заявила міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок на Варшавському безпековому форумі, передає Укрінформ.


 


“Ми здобудемо безпеку тільки без, а не з Росією Володимира Путіна. Це було важливе зрушення в німецькій політиці”, – сказала Бербок.


 


Вона визнала, що Німеччина раніше не дуже уважно дослухалася до “правильної оцінки багатьох партнерів” щодо Росії.


 


“Тепер, коли ми змінили курс, все стало кришталево зрозуміло уряду, ЗМІ, народу… Ми впораємося тільки разом з усіма друзями в Європі, особливо тепер, коли Німеччина грає у спільній команді. Ми маємо триматися разом і не допустити у цій ситуації розколу ззовні… Росія саме зараз використовує свій черговий інструмент гібридної війни – розділення Європи. Тому дуже важливо надіслати чіткий сигнал, що Путіну цього не вдасться”, – наголосила Бербок.


 


Вона назвала позитивним знаком те, що США та Європа, НАТО зараз ближче, ніж будь-коли. Трансатлантична солідарність, партнерство, довіра є “найсильнішою зброєю також у протидії Росії”, наголосила Бербок.


 


У свою чергу міністр закордонних справ Чехії Ян Липовський зазначив, що під час цієї жахливої ​​війни, яку Путін веде проти України, “Центральна та Східна Європа мають певне політичне лідерство”.


 


 

Previous post Сили оборони підтвердили звільнення ще двох населених пунктів на Херсонщині
Next post Війська РФ цілеспрямовано бʼють по енергетичній інфраструктурі Харкова – Терехов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *