До парламентського саміту Кримської платформи долучаться понад 30 учасників – Стефанчук

Перший парламентський саміт Кримської платформи відбудеться наприкінці жовтня у Хорватії, повідомив спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук 5 жовтня.

«Більше 30 спікерів парламентів та керівників міжпарламентських об’єднань та асамблей підтвердили свою участь у Першому Парламентському саміті Міжнародної Кримської платформи», – заявив він.

Стефанчук додав, що запросив до участі парламентарів Бельгії під час розмови з головою Палати представників бельгійського парламенту Еліан Тільйо.

«Саміт покликаний активізувати парламентський вимір роботи, яку здійснює Україна спільно з міжнародними партнерами у питанні деокупації Криму. І на прикладі українського Криму – ми маємо обговорити питання глобальної безпеки», – зазначив Стефанчук.

Другий саміт Кримської платформи пройшов у серпні 2022 року.

Читайте також: «Якщо не залишиться іншого виходу, Крим потрібно буде звільняти військовим шляхом». Інтерв’ю з Наріманом Джелялом із СІЗО

«Кримська платформа» – це ініційований Україною міжнародний консультаційно-координаційний формат, спрямований на підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповідь на зростання загроз безпеці, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини і захисту жертв російського режиму, а також досягнення головної мети – деокупації Криму та повернення його Україні.

Previous post На Харківщині знайдено військовий квиток Василя Мигаля зі Львівщини, який воював за РФ
Next post Гайдай повідомив про звільнення шести населених пунктів Луганщини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *