На Донеччині ЗСУ загалом звільнили 40 населених пунктів – Мінреінтеграції

На сьогодні Збройні сили України деокупували 40 населених пунктів у Лиманській та Святогірській громадах Донецької області, повідомило Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій 8 жовтня.

«Там (у звільнених населених пунктах – ред.) розпочато відновлення інфраструктури, тривають стабілізаційні заходи. Наразі обстежуються зруйновані будинки та здійснюється пошук їх власників. Зазначимо, що лише у Святогірську виявили понад 260 таких будівель», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: ЗСУ звільнили 29 населених пунктів на сході протягом тижня – Зеленський

У селах Хрестищі та Маяки поновлюють електропостачання, у Святогірську відновлюють мобільний зв’язок.

«Почала активно надходити гуманітарна допомога населенню: від місцевої влади, ЮНІСЕФ, Товариства Червоного Хреста України. Це, зокрема, продукти, предмети гігієни, прилади для обігріву приміщень. Тривають нарахування соціальних виплат населенню», – повідомляє урядове відомство.

За його даними, у звільнених Лимані, Святогірську та селищі Ярова відновили виплату пенсій, з моменту звільнення Пенсійний фонд виплатив 8 мільйонів гривень.

Читайте також: ЗСУ тримають позиції на Донбасі, «дуже жорсткі бої» на Бахмутському напрямку – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський 4 жовтня повідомив, що за тиждень ЗСУ звільнили десятки населених пунктів на Херсонщині, Харківщині, Луганщині й Донеччині. Він також підтвердив звільнення восьми населених пунктів на Херсонщині.

На початку жовтня стало відомо що Україна повернула під свій контроль місто Лиман Донецької області.

Previous post Російські війська обстріляли Запоріжжя, пошкоджена інфраструктура – міськрада
Next post На Чернігівщині чоловік загинув від обстрілу, збираючи гриби, на Сумщині один поранений

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *