У ЄС не вірили попередженням США про вторгнення Росії – Боррель

У ЄС не вірили попередженням США про вторгнення Росії - Боррель

Фото: Getty Images

Верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель

Глава дипломатії Євросоюзу визнав недоліки у безпековій політиці блоку і відзначив успішний опір України.


 

Євросоюз не повірив попередженням США про напад Росії на Україну. Про це заявив верховний представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики Жозеп Боррель у своїй промові на зустрічі послів у Брюсселі, повідомила Європейська правда 12 жовтня.


 


 


“Війна в Україні триває. Ми не передбачали, наскільки ефективно Україна чинитиме опір. І ми не вірили, що війна буде. Я повинен визнати, що коли американці казали нам: “Вони (росіяни) нападуть”, то ми дуже неохоче в це вірили”, – зазначив Боррель.


 


За його словами, держсекретар США Ентоні Блінкен зателефонував і сказав: “Це станеться цими вихідними”.


 


“А вже через два дні вони почали бомбити Київ. Але ми не вірили, що це станеться, і не припускали, що Україна готова чинити опір так запекло і так успішно, як вона це робить. Безумовно, завдяки нашій військовій підтримці, без неї це було б неможливо, але й українці зі свого боку доклали зусиль”, – зазначив голова європейської дипломатії.


 


Він також визнав, що в ЄС не передбачали масової мобілізації в РФ і відкриті ядерні загрози президента Володимира Путіна.


 


“Думаю, всі ви читали і перечитували останню промову Путіна, коли він оголосив про анексію. Кожен європейський громадянин повинен прочитати цю промову – і ви, зокрема. Ви повинні пояснити світові, що означає його ставлення до Заходу і які є справжні причини війни”, – наголосив Боррель.


 


 


 


 

Previous post У Києві та Київській області відключатимуть світло всім чергам за графіком
Next post Україна отримала майже 20 млрд фіндопомоги з лютого

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *