за добу російські війська обстріляли близько 50 населених пунктів, ЗСУ відбили 14 атак – штаб

Російські війська продовжують обстріли населених пунктів на Донбасі, повідомляє штаб угруповання Об’єднаних сил у зведенні 19 травня.

«Окупанти обстріляли близько 50 населених пунктів в Донецькій та Луганській областях, зруйнували і пошкодили більше 40 цивільних об’єктів з них: 31 житловий будинок, санаторій, спортивний комплекс, гуртожиток технікуму, офіс ощадбанку, райвідділ освіти, транспортне підприємство, газопровід», – йдеться в зведенні.

Внаслідок обстрілів, за даними штабу, загинуло щонайменше вісім мирних мешканців, ще дев’ять отримали поранення. Рятувально-пошукові роботи тривають.

Водночас голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомляв раніше, що в Сєвєродонецьку за день через російські обстріли загинули 12 людей, понад 40 поранені.

«Українські захисники і захисниці зі складу угруповання Об’єднаних сил відбили сьогодні 14 атак ворога. На двох локаціях ще тривають бої», – підсумовують у штабі.

За даними угруповання Об’єднаних сил, протягом доби російські військові втратили:

  • вісім танків
  • 14 одиниць бойової броньованої техніки
  • шість одиниць автомобільної техніки
  • один безпілотний літальний апарат типу «Орлан-10»

Москва про свої втрати у війні проти України останнім часом не повідомляє. 25 березня лише вдруге від початку масштабного вторгнення російська сторона оприлюднила дані про втрати російських військ, згідно з якими 1 351 російський військовослужбовець загинув, ще 3 825 – зазнали поранень​.

Читайте також: РФ почала обладнувати аеродром у Білорусі, який потім може використовувати як базу – Генштаб

7 квітня речник президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков в інтервʼю Sky News визнав, що російські війська зазнали «значних втрат» в Україні.

Актуальних незалежних даних про російські втрати у війні наразі немає.

Previous post Зеленський привітав ухвалення Сенатом США допомоги для України на 40 млрд доларів
Next post Байден анонсував ще один пакет безпекової допомоги для України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *