Байден схвалив військову допомогу Україні на $100 млн

Байден схвалив військову допомогу Україні на $100 млн

Байден схвалив новий пакет воєнної допомоги Україні

ЗСУ “дуже скоро” отримають 18 гаубиць 155-мм калібру, машини для їх буксирування та протиартилерійські радари, а також польове обладнання та запчастини.


 


Президент США Джо Байден у четвер, 19 травня, схвалив надання Україні 100 мільйонів доларів додаткової військової допомоги. Про це йдеться у поширеній Держдепом заяві держсекретаря США Ентоні Блінкена.


 


“За дорученням президента я санкціоную десятий висновок постачання додаткових озброєнь та обладнання для оборони України із запасів Міністерства оборони США на суму до 100 мільйонів доларів. Отож, загальний обсяг військової допомоги США Україні досяг приблизно 3,9 мільярда доларів США у вигляді озброєнь та техніки відколи Росія розпочала своє жорстоке і неспровоковане повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого”, – заявив Блінкен.


 


Водночас у Пентагоні розкрили деталі нової військової допомоги Україні. У пакет увійдуть гаубиці, тактичні машини та інше обладнання. Про це йдеться в заяві прес-секретаря Пентагону Джона Ф. Кірбі, опублікованій прес-службою відомства.


 


“Можливості цього пакета призначені для задоволення критичних потреб України у сьогоднішній боротьбі, тоді як російські сили продовжують наступ на сході України”, – заявив Кірбі.


 


За його словами, пакет включає:


 


  • 18 гаубиць 155-мм;

  • 18 тактичних машин для буксирування 155-мм гаубиць;

  • три протиартилерійські радари AN/TPQ-36;

  • польове обладнання та запасні частини.


 


Кірбі наголосив, що відправлення цього та іншого обладнання відбудеться “дуже скоро”. Він також поінформував, що американська сторона перебуває у “постійній комунікації” з українськими колегами для того, щоб знати про всі нагальні потреби ЗСУ.


 


 


 


 


 

Previous post Байден анонсував ще один пакет безпекової допомоги для України
Next post Київ вимагає від німецького телеканалу виправити мапу з «російським» Кримом

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *