Європарламент схвалив входження Хорватії у Шенгенську зону

Європарламент схвалив входження Хорватії у Шенгенську зону

Фото: МИД Хорватии

Хорватія до кінця року увійде у Шенгенську зону

Остаточне рішення про скасування внутрішнього контролю має бути прийняте Європейською радою одностайно.


 

Європарламент схвалив скасування внутрішнього прикордонного контролю між Шенгенською зоною вільного пересування та Хорватією. Країна увійде у Шенгенську зону до кінця року. Про це повідомляє сайт парламенту.


 


Зазначається, що Хорватія пройшла повну оцінку членства у Шенгенській зоні серед усіх країн ЄС. Вона виконала 281 рекомендацію у восьми областях Шенгенського законодавства. Єврокомісія та Єврорада підтвердили готовність країни застосовувати Шенгенські правила у повному обсязі. Остаточне рішення про скасування внутрішнього контролю має бути прийняте Європейською радою одностайно.


 


У 2018 році депутати Європарламенту заявили, що Хорватію потрібно прийняти у Шенгенську зону, як тільки вона виконає необхідні критерії. У жовтні 2022 року вони також висловили підтримку невідкладному прийняттю Болгарії та Румунії у Шенгенську зону.


 


Шенгенська зона вільного пересування сьогодні включає 26 держав (усі держави – члени ЄС, крім Болгарії, Хорватії, Кіпру, Ірландії та Румунії, а також країни, які не входять у ЄС, – Норвегія, Ісландія, Швейцарія та Ліхтенштейн).


 


 

Як заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, Хорватія, Румунія та Болгарія повністю відповідають вимогам, щоб стати повноправними членами Шенгенської зони.


 

Previous post Тіна Кароль різко звернулася до Валерія Меладзе
Next post Із окупованої частини Запоріжжя в день випускають не більше 150 автівок – мер Мелітополя

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *