Німецькі метеорологи прогнозують теплу зиму

Німецька служба погоди (DWD) очікує на м’яку зиму в Німеччині, повідомляє агенція dpa 10 листопада. Відповідно до модельних розрахунків німецьких синоптиків, середня температура в грудні, січні та лютому може сягати щонайменше 2 градусів за Цельсієм.

Середнє багаторічне значення для контрольного періоду з 1991 до 2020 року було на 1,4 градуса нижчим.

За даними DWD, майбутня зима буде однією з найтепліших за останній період. Проте в окремі дні чи тижні температура може бути значно нижчою, ніж у середньому за багато років.

Зимовий прогноз ґрунтується на сезонних кліматичних прогнозах, які передбачають кліматичні тренди на більших територіях і в довший період. Це відрізняє кліматичні прогнози від прогнозів погоди, які стосуються конкретного місця та часу, повідомили в службі.

«Зимовий прогноз метеорологічної служби Німеччини є гарною новиною для всіх споживачів енергії. Якщо модель правильна, ми зможемо заощадити енергію на опаленні», – пояснив Тобіас Фукс з DWD.

Президент Федерального мережевого агентства Німеччини Клаус Мюллер пояснив, що порівняно м’яка зима може допомогти зберегти планову економію споживання газу щонайменше на 20% у найближчі місяці. Німеччина має заповнені газові сховища, але навіть кількох холодних днів може бути достатньо, щоб збільшити споживання та швидко спустошити сховища, сказав Мюллер.

Previous post Таліби заборонили жінкам відвідувати спортзали
Next post Іспанія відправить Україні ще дві системи ППО Hawk

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *