У РФ зняли страту зека, який здався ЗСУ – соцмережі

У РФ зняли страту зека, який здався ЗСУ - соцмережі

Фото: Скриншот видео

Російська пропаганда спробувала звинуватити у страті ЗСУ, проте відомо, що загиблого вже обміняли та повернули до Росії.


Російські соцмережі опублікували відео страти екс-в’язня Рязанської ИК-3та члена ПВК Вагнер Євгена Нужина, який після відправки на війну з Україною здався в полон ЗСУ. На кадрах видно, як чоловікові розбили голову кувалдою. Про це повідомляє російський Telegram канал Baza.


Сам відеоролик змонтований із двох частин: перша частина – фрагмент інтерв’ю Нужина українському журналісту після того, як він здався в полон. У тому інтерв’ю він розповідає, як у Росії проходило вербування на фронт ув’язнених і про те, що він спеціально записався до ПВК Вагнера, щоб здатися в Україні в полон і воювати проти РФ. Друга частина – сама страта чоловік. Голова чоловіка скотчем примотана до імпровізованої ковадли з цегли та бетону.


“Нужин Євген, 1967 року народження, вирушив на фронт щоб перейти на територію України і воювати проти росіян” і що “4 вересня здійснив свій план переходу на територію України”, – заявив чоловік під час зйомки.


Він стверджував, що 11 листопада нібито “перебував на вулицях Києва, де отримав удар по голові, знепритомнів і опинився в цьому підвалі”.


Після цього людина у військовій формі наносила Нужину удар по голові великою кувалдою. Чоловік упав, а “кат” завдав ще одного удару кувалдою по обличчю. На цьому відео обривається.


Також російські паблики опублікували нібито коментар засновника ПКВ “Вагнер” Євгена Пригожина, в якому той зізнався, що розправу вчинили саме його найманці.


Варто зазначити, що заяви про те, що Нужина схопили у Києві, можна спростувати: військовополонені не можуть вільно ходити містом.


Російське видання Медуза повідомило, що Нужина могли повернути до Росії під час обміну.


ЗМІ припускають, що Росія за допомогою такого відео намагаються відбити у російських мобілізованих бажання здаватися в полон ЗСУ.


Як повідомлялося, в окупованому Криму загинула директор регіонального підрозділу медіахолдингу Росія сьогодні Світлана Бабаєва. Відомо, що 50-річна пропагандистка загинула від випадкової кулі на одному з навчально-тренувальних полігонів.



 

Previous post Ексголову «Укрексімбанку» Мецгера, який напав на журналістів «Схем», призначили керувати державним «Укрфінжитлом»
Next post Прем’єр Британії запевнив, що має намір «кинути виклик» Путіну на саміті G20

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *