РФ більше не буде головою у Комітеті всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

РФ більше не буде головою у Комітеті всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

Росія більше не буде головою у Комітеті всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

Держава-терорист продовжує залишатися членом Комітету, проте її роль зведена до мінімуму.


 

Росія надалі не головуватиме у Комітеті всесвітньої спадщини ООН з питань освіти, науки та культури (ЮНЕСКО), але залишається її членом. Про це повідомила перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова.


 


“Продовжуємо звільняти ЮНЕСКО від російської окупації. Отримали чудову новину з Парижа про те, що Росія більше не головуватиме в Комітеті всесвітньої спадщини Організації. І хоча держава-терорист продовжує залишатися членом Комітету, проте її роль зведена до мінімуму”, – зазначила вона.


 


За словами Джапарової, це був тривалий процес, за яким стояла копітка робота українських дипломатів, Міністерства культури та інформаційної політики України та Олександра Ткаченка.


 


Як відомо, чергова 45-а сесія Комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО мала відбутися влітку 2022 року в Казані. Але Україна разом з численними партнерами серед держав-членів ЮНЕСКО порушила питання щодо недопущення проведення сесії на території держави-агресора. Також Україна активно наполягала на необхідності позбавити РФ головування у Комітеті.


 


Під час першого в історії виступу президента України перед членами Виконавчої ради ЮНЕСКО Володимир Зеленський висловив чітку позицію: терористам не місце у Комітеті всесвітньої спадщини.


 


 

Previous post Ірландія та Молдова визнали Голодомор геноцидом
Next post Депутат Волинець повідомив НАБУ, що не переховується

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *