У Росії сумніваються в ефективності ракетної кампанії Кремля – ISW

У Росії сумніваються в ефективності ракетної кампанії Кремля - ISW

Фото: mil.in.ua

У РФ вважають, що “ракетна тактика” зазнає краху через нові ППО для ЗСУ

Аналітики порівняли риторику провоєнних блогерів Росії на тлі передачі ЗСУ нової ППО, з їхньою панікою через HIMARS.


Паніка серед російських військових блогерів через надання Україні додаткових систем протиповітряної оборони показує вразливість ракетної кампанії РФ. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).


Аналітики звернули увагу на настрій, що заполонив мережу в РФ після появи інформації про надання країнами Заходу Україні додаткових систем ППО. Зокрема, провоєнна спільнота РФ почала ставити під сумнів стійкість російської ракетної кампанії в довгостроковій перспективі, звертають увагу західні експерти.


У звіті сказано, що низка російських блогерів заявила про те, що “нарощування” західних систем протиповітряної оборони ускладнює здатність РФ завдавати ракетних ударів по українській енергетичній інфраструктурі. Крім того, вони вимагали від Кремля прискорити свою ракетну кампанію.


В ISW також зазначили, що один із блогерів навіть повторив оцінки Заходу про те, що Росія не отримає значний ефект на передовій ракетними ударами, якщо “не залишить цю нісенітницю і не згорне кампанію найближчим часом”.


Аналітики провели аналогію з панікою, яка виникла у пропагандистських соцмережах на тлі наданих США систем HIMARS, які нині успішно застосовують Збройні сили України.


Додамо, в ISW припускають, що формальний глава Білорусі Олександр Лукашенко робить заяви про загрозу з боку НАТО, щоб таким чином наголосити на необхідності захисту та уникнути втягування у війну в Україні.



Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Previous post «Забудьте про Бахмут, готуйтеся до Ялти» – у Зеленського військовим РФ радять думати про трибунал
Next post Путін планує поїхати на Донбас – речник президента Росії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *