Газ і війна: РФ оголосила порядок денний Путіна в Мінську

Газ і війна: РФ оголосила порядок денний Путіна в Мінську

Путін та Лукашенко проведуть переговори 19 грудня

Ніхто нікого не змушує активніше брати участь у “СВО”. Це дурниці, запевнив Дмитро Пєсков.


Газова та військова проблематика стануть основними у переговорах президента РФ Володимира Путіна та формального лідера Білорусі Олександра Лукашенка у Мінську. Про це сказав спікер Кремля Дмитро Пєсков під час брифінгу в понеділок, 19 грудня.


Він назвав проявом теорії змови роздуми про те, що Білорусь намагається виторгувати собі найбільш сприятливі умови у вирішенні “газового питання” замість додаткових кроків у зв’язку з проведенням Росією так званої “СВО” (так у Росії називають агресивну війну проти українського народу – ред.).


“Усі ці теорії змов, газетні “качки”, на них не потрібно звертати уваги. Росія та Білорусь – це союзники номер один. Щодо газу дійсно тривають контакти, але навіть якщо абстрагуватися від того, що це питання на порядку денному, то вже зараз і не перший рік Білорусь має абсолютно пільгові умови”, – сказав Пєсков.


Він відкинув твердження про те, що Путін їде до Мінська “не для того, щоб змусити Мінськ взяти участь безпосередньо у СВО”. І закликав ставитись до цього “як до абсолютно дурної вигадки”.


Пєсков повторив, що Білорусь є “союзником та партнером номер один” для Росії.


“І саме з Білоруссю у нас найбільш просунутий режим інтеграції. Тому ніхто нікого не змушує. Усі роблять такі кроки, які найкраще відповідають інтересам наших народів та інтересам нашої Союзної держави”, – сказав спікер Кремля.


Він зазначив, що серед інших на майбутніх переговорах обговорюватимуться і “воєнні аспекти з огляду на неспокійне, турбулентне оточення” навколо Росії та Білорусі.


Нагадаємо, 19 грудня Путін та Лукашенко проведуть зустріч у Мінську. Офіційно заявлено, що вони обговорюватимуть хід реалізації прийнятих раніше союзних програм.


Але в Інституті вивчення війни (ISW) заявляють, що візит Путіна має зовсім інші цілі.



Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Previous post Букмекери оцінили шанс TVORCHI на перемогу у Євробаченні-2023
Next post У Франції після поразки на Чемпіонаті світу з футболу почалися заворушення, затримали понад 200 людей – ЗМІ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *