Путін прибув до Мінська, Лукашенко його зустрів у аеропорту

Президент Росії Володимир Путін вперше за три роки прибув до Мінська, в аеропорту його зустрів Олександр Лукашенко.

Як повідомляє пресслужба Лукашенка, вони вирушили на переговори, у яких, як повідомляється, також візьмуть участь урядовці, керівники міністерств і відомств.

Раніше також російський міністр оборони Сергій Шойгу та російський міністр закордонних справ Сергій Лавров прибули до Мінська.

Раніше Американський Інститут вивчення війни (ISW)вказало на ознаки того, що Росія може готуватися до нового широкомасштабного наступу на Україну в найближчі місяці. Серед ознак аналітики ISW згадують повідомлення російського Міністерства оборони, яке 18 грудня опублікувало кадри, на яких нібито міністр оборони Сергій Шойгу перебуває з робочою поїздкою в Південному військовому окрузі й інспектує угруповання російських військ у зоні бойових дій в Україні, а також зустріч Шойгу з президентом Росії Володимиром Путіним, начальником Генштабу РФ Валерієм Герасимовим і командувачем об’єднаним угрупованням сил РФ в Україні Сергієм Суровікіним.

Крім того, в ISW вважають, що зустріч Путіна і Лукашенка у Мінську, ймовірно, є частиною тих самих зусиль продемонструвати проактивність, а також створити інформаційні умови для нового етапу війни, зауважують аналітики.

Наразі Білорусь не є безпосереднім учасником повномасштабної війни в Україні, але надає матеріально-технічну підтримку російському вторгненню. Зокрема, надає російським військам доступ на територію Білорусі, звідки російські сили здійснюють бойові вильоти для бомбардування українських міст, а також запускають ракети по території України.

Previous post Бандуристка з Хмельницького KRUTЬ відмовилася від участі у відборі на Євробачення
Next post Китай вийшов на перше місце у світі із закупівель ЗПГ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *