ФРН планує призначити нового посла у Росії

ФРН планує призначити нового посла у Росії

Фото: Unsplash

Німеччина планує змінити посла в Росії у 2023 році

У Німеччині мають намір призначити послом до досвідченого дипломата, який виступає проти переговорів з агресором.

У 2023 році посла ФРН у Москві Геза Андреаса фон Гайр змінить заступник голови фракції Вільної демократичної партії (СвДП) у бундестазі Олександр граф Ламбсдорф, один із політиків, що увійшов у грудні минулого року в новий німецький уряд Вільної демократичної партії (СвДП). Про це у вівторок, 27 грудня, повідомило видання Der Spiegel.


 


Видання пише, що Ламбсдорфф вважається одним із найдосвідченіших дипломатів у Німеччині. Він працював у МЗС Німеччини за міністра Клауса Кінкеле (1997-1998), у посольстві ФРН у Вашингтоні (2000-2003). Крім того, він працював у відділі МЗС у Росії.


 


Ламбсдорфф, як зазначає Spiegel, неодноразово заявляв, що війна в Україні не має дипломатичного рішення і виступав за постачання зброї Києву. У квітні 2022 року Ламбсдорфф висловив думку, що завершення російсько-української війни буде насамперед військовим.


 


З 2017 року Ламбсдорфф представляє ВДП у німецькому бундестазі і наразі є заступником голови парламентської фракції партії.


 

Раніше повідомлялося, що послом України в Болгарії призначили Олесю Ілащук, яка не має досвіду роботи ні в дипломатії, ні на державних посадах і досі позиціонувалася як фахівець із сексології та дорогоцінних прикрас.


 


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Previous post Меркель не бачить себе у врегулюванні конфлікту в Україні
Next post Число жертв снігової бурі у США зросло

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *